top of page

Goet Voud Feest

Bijgewerkt op: 23 feb. 2019

Nadat ruim een maand geleden al het nieuwe jeugdprinsenpaar en het prinsenpaar van CV De Braoiers bekend werden gemaakt en vorig jaar al de hofhouding van CV De Oellebolle voor het voetlicht verscheen, werd afgelopen dinsdag nóg een prinsenpaar bekend gemaakt.

Tijdens de wekelijkse sport en spelavond van de Ontspanningsclub Maas en Waal was er op dinsdagavond 12 februari een bijzonder moment. Stiekem waren Harm en Dineke via de zij-uitgang weggegaan om zich om te kleden. Terwijl op de achtergrond de muziek steeds sterker werd, presenteerde zich onverwacht het nieuwe prinsenpaar van het Goet Foud Feest. Prins Harm en Prinses Dineke mogen in 2019 alle mensen met een beperking voorgaan op het grote Goet Foud Feest dat zal plaatsvinden op dinsdag 26 februari in Residentie Brasserie De Rosmolen, uitsluitend voor genodigden.

Het Goet Foud Feest is bedoeld voor de bewoners van woonvorm De Lijnbaan, de leden van de voormalige Soos Maas & Waal, Adrie's Dijkensport Instuif en leden van de Ontspanningsclub Maas & Waal. Waar voorheen allerlei versnipperde feesten plaatsvonden is enkele jaren het vernieuwde concept bedacht voor één groot carnavalsfeest.


We stellen ons even voor......

Hallo iedereen,

Mijn naam is Dineke Baars en ik ben 24 jaar.

Ik woon in het gezinshuis ‘Appels en peren’.

Daar heb ik het er heel erg naar mijn zin.

De mensen zijn top, super lief en ze begrijpen mij altijd.

Ik werk bij het toverbal theater met 2 van mijn huisgenoten en diverse anderen personen.

We kunnen hier muziek maken, dansen, zingen, en acteren.

Eén keer per jaar hebben we dan de grote voorstelling met iedereen.

Verder werk ik door het jaar heen aan diverse projecten. Dat vind ik heel leuk.

Mijn hobby’s zijn dansen en lekker meezingen met de muziek van Marco Borsato.

Tijdens de carnaval zing en lal ik mee met Lamme Frans, want hij heeft super goeie carnavals nummers. Ik sport bij de ontspanningsclub in Beneden-Leeuwen Het is een super leuke club waar ik lekker kan sporten, lol maken en zweten.

En met carnaval los gaan en keten.

Ook doen we wel eens vrij spel. Dan mag je zelf kiezen wat je wilt doen.

Toen ik me op mocht geven voor prinses carnaval, zei ik meteen ‘JA’.

En met wie ik dat graag zou willen zijn? Ze hebben gestemd en toen bij toeval kwam ik samen met Harm uit de grabbelbak.

Met de onthulling gingen wij heel stiekem weg en niemand had het door toen wij tevoorschijn kwamen via het doek bij turnen. Iedereen begon te klappen en te juichen. Dat was heel gaaf! We sloten af met een polonaise door de sportzaal en dat ook supergaaf om mee te maken.

Ik ben dol blij dat ik dat mag doen voor mijn club. Ik voel me vereert om als Prinses Dineke d’n Urste mijn club te mogen vertegenwoordigen, samen met prins Harm. Ik ken hem al vanaf de school ‘De Kom’, toen zijn wij ook prinses en prins geweest.

Wij zijn altijd bij elkaar gebleven tot Harm en ik van school afgingen.

Een paar jaar later gingen we samen naar de sport club. Ik heb al veel carnaval mee gemaakt en we gaan samen vlammen. We willen dat zo graag en nu mogen wij het echt. Dat is super! Ik heb er kei veel zin in. Mijn club is geweldig mooi van binnen en buiten en ik kan lekker mezelf zijn met de carnaval. Lekker los gaan samen met iedereen die komt. Ook met carnavalsvereniging ‘De Braoiers’.

Iedereen alvast een hele fijne carnaval toegewenst!

Alaaf, alaaf, alaaf! Prinsen Dineke D’n Urste



Dag allemaal,

Ik ben Harm Driessen, 25 jaar en woon in Dreumel bij mijn ouders. Mijn broer Twan woont in Haarlem.

Mijn hobby’s zijn voetballen, paardrijden en zwemmen. Verder draai ik vaak de muziek van André Hazes Jr., Nick & Simon, Thomas Berge en niet te vergeten Jan Smit. Ik werk bij de ‘Wettering’ in Alphen en bij ‘Alles ’n Bietje’. Dat is ons creatief winkeltje. Je kan er lunchen en spullen kopen.

Carnaval is een traditionele feestdag waar alle mensen zich verkleden en gek doen. Tijdens de carnaval zullen we heel veel polonaise lopen en heel hard meezingen met de bekende carnavalskrakers. Verder moet er ook veel gedronken worden, want dat is traditie.

Driewerf alaaf, Prins Harm D’n Urste




233 weergaven

留言


bottom of page